Se filmen från prisutdelningen av Ledstjärnan 2019

Två Ledstjärnor prisade

Det var en förväntansfull skara finalister i Ledstjärnan som fick gå upp på scen och invänta juryns avslöjande. Det blev två mottagare som fick dela på 50 000 kronor och fick varsitt unikt pris.

Övriga finalister fick blommor, diplom och 5 000 kronor var. Men framför allt så fick alla som var på plats på Folksam och LOs Rikskonferens en värdefull påminnelse om vilken kraft och inspiration som ryms i var och en av oss. Michelle Malmberg och Berit Starkenberg är 2019 års Ledstjärnor och fick motta publikens jubel.

– Berit Starkenberg och Michelle Malmberg är två tydliga exempel på personer som med engagemang och hårt arbete gjort skillnad. Två riktiga Ledstjärnor helt enkelt, tycker Mia Liblik, vd för Folksam LO Pension.

Så här lyder motiveringarna

Michelle Malmberg, Livs
För sitt helhjärtade engagemang och sina upprepade bevis på mod och rättvisepatos i svåra och utsatta situationer, där hon inte tvekat att stå upp för kollegor och sig själv i kampen för jämställdhet och arbetsplatser fria från trakasserier och dålig behandling, tilldelas 2019 års Ledstjärna Michelle Malmberg.
Berit Starkenberg, Livs
För sitt outtröttliga arbete under 30 års tid med att lyfta kvinnors löner och utvecklingsmöjligheter, bryta upp den traditionella fördelningen mellan kvinnor och mäns arbeten och skapa ett klimat på arbetsplatsen där det ska vara lika självklart för både kvinnor och män att känna sig stolta över sina arbetsuppgifter, tilldelas 2019 års Ledstjärna Berit Starkenberg.
Bennet Justusson (Byggnads), Kajsa Bysell (Hotell- och restaurangfacket), Michelle Malmberg (Livs) och Madelene Risberg Persson (Kommunal)