Nominera din Ledstjärna

Ledstjärnan är Folksam LO Pensions hållbarhetspris. Prissumman är på 50 000 kr och delas ut vartannat år.

Mottagare kan vara en eller flera personer som har gjort väsentlig skillnad för ett mer hållbart arbetsliv. För miljön, klimatet, jämlikhet, jämställdhet eller en mer mänsklig arbetsmiljö. Här kan du nominera någon som visar vägen och verkligen agerar för att göra skillnad, inte bara för sig själv utan för alla.

Helt enkelt personer som i vardagen är ledstjärnor för oss andra. Till exempel: någon som vågat förändra, krävt lika villkor, kommit på en bra idé och fått andra med sig, ändrat på orättvisa, stoppat ett dåligt förslag eller sett till att genomföra ett riktigt bra förslag.

Ledstjärnor är människor vi ser upp till, som vi följer och som vi lyssnar på. Nominera din Ledstjärna men kom ihåg att du inte kan nominera dig själv.

Sista datum att skicka in din nominering är 31 maj 2021 och den person du nominerar måste vara medlem i ett LO-förbund samt godkänna att du nominerar hen och skickar in personens personuppgifter.

Vi behandlar inkomna personuppgifter enligt GDPR

Ju mer utförlig nominering desto större chans har din Ledstjärna. Det hjälper om det finns fakta, siffror, undersökningar och liknande att hänvisa till.

Exempel 1

  • Jag nominerar Ledda Stjärnsdotter till Ledstjärnan 2021. Hen är en av mina kollegor på Företaget AB sedan 2012 och har sedan dess alltid varit drivande i att vi ska minska resursförbrukningen på vår avdelning. Hen är kunnig, entusiastisk, målinriktad och hens arbete har resulterat i en minskning på 200 ton plast per år genom ändrad produktion.

Exempel 2

  • Jag nominerar Ledda Stjärnsdotter till Ledstjärnan 2021. Hen är en av mina kollegor på Företaget AB sedan 2012. När ledningen ville minska rasterna till fem minuter per fyratimmars pass var Ledda drivande i att stoppa förslaget och istället införa 6 timmars arbetsdag den första veckan i varje månad. Resultatet är minskad sjukfrånvaro med x procent och en ökning av arbetsglädjen och produktiviteten med x % på årsbasis.