Folksam LO Pensions hållbarhetspris

Vem är en Ledstjärna?

Nu instiftar vi vårt hållbarhetspris Ledstjärnan. Priset är på 50 000 kr och kommer delas ut vartannat år med start hösten 2019. Tanken är att lyfta fram hållbarhet och allt som ryms inom hållbarhet: jämlikhet, jämställdhet, miljöfrågor och så vidare och lyfta fram enskilda personer som gjort en skillnad.

För att något bra ska hända krävs att någon visar vägen, tänker nytt, ställer de jobbiga frågorna och skakar om det gamla vanliga. Känner du till någon som gör stor skillnad på din arbetsplats men inte får den uppmärksamhet eller tacksamhet som hen förtjänar? Det vill vi ändra på!

Jämlikhet och hållbarhet

Priset kommer att gå till den ledstjärna som verkligen gjort skillnad inom hållbarhet, jämställdhet, jämlikhet eller schyssta arbetsvillkor. Genom engagemang, goda idéer och kraftfull argumentation kan var och en av oss förändra villkor, skapa nya möjligheter och visa vägen till en mer jämlik och hållbar framtid.

Vi vill lyfta fram människor som visar vägen, som brinner och verkligen agerar för att göra skillnad inte bara för sig själva utan för alla. Ledstjärnor helt enkelt.

VI ENGAGERAR OSS SÄRSKILT FÖR


  • Jämställdhet och jämlikhet
  • Goda arbetsrättsliga villkor
  • Att motverka barnarbete