Tjänstepensionens dag – fira den viktigaste löneförmånen

Nästan 6 av 10 yrkesarbetande svenskar tycker att tjänstepensionen är den viktigaste löneförmånen. Trots det känner många inte ens till att de har tjänstepension, eller hur mycket som betalas in. Det visar en ny Sifoundersökning som gjorts på uppdrag av aktörerna bakom Tjänstepensionens dag som infaller den 27 september.

På andra plats efter tjänstepensionen kommer friskvårdsbidrag, som 18 procent svarar är viktigast. Därefter kommer träning på arbetstid som 9 procent tycker är den mest värdefulla förmånen som arbetsgivaren erbjuder.

Tjänstepensionen gör stor skillnad för den framtida pensionen. Den kan se olika ut beroende på var du är anställd och därför är det viktigt att ta reda på vad som gäller just dig. Vill du veta hur din tjänstepension hos oss utvecklats så loggar du in på Mina sidor för att se det aktuella värdet. För en komplett bild av din framtida pension kan du logga in på minpension.se.

I år samarbetar alla aktörer bakom Tjänstepensionens dag med 83-åriga Lady Silver som utmanar med balansövningar. Gör övningarna du med och se över din tjänstepension för ett mer balanserat liv.

Se Lady Silvers utmaning här!

LOGGA IN OCH SE DIN UTVECKLING

På Mina sidor kan du se hur värdet på din tjänstepension utvecklas. Du kan även byta dina fonder om du själv valt att sköta det.

BESTÄLL VÅRT NYHETSBREV

Med vårt nyhetsbrev får du utvalda uppdateringar helt digitalt. Anmäl dig, så kan du vara säker på att inte missa någon information som rör din pension.