Mia Liblik, VD Folksam LO Pension.

Nyckeln till en schysst pension

Vi är ett samägt bolag mellan Folksam Liv och LO:s Försäkringshandelsbolag, som i sin tur ägs av LO och dess medlemsförbund. Sedan 1998 har vårt uppdrag varit att värna om tjänstepensionen för medlemmar i LO:s fackförbund.

Din egen pensionsförvaltare

Vi är LO-medlemmarnas egen pensionsförvaltare och ser till att de får de bästa förutsättningarna för en schysst pension. Idag förvaltar vi tjänstepensionen för en halv miljon medlemmar som har valt vår fondförsäkring.

 

En långsiktigt hög avkastning

Vårt mål har alltid varit en hög avkastning över tid för att pensionen ska bli så bra som möjligt. Vi har också haft en stabil och hög avkastning som i flera år legat i topp. Enligt Risk & Försäkring 2015 fick våra fondsparare bäst femårsavkastning bland jämförbara bolag.

 

Alltid låga avgifter

För oss är det självklart att så lite som möjligt av pensionen ska gå till avgifter. Därför har vi alltid haft låga avgifter på vår fondförsäkring och varit prispressare på marknaden. På så vis har vi sparat mer än sex miljarder åt våra kunder genom åren.

Vi har faktiskt aldrig höjt avgiften någon gång – bara sänkt den ett flertal gånger.

 

Vi investerar i schyssta företag

Det är viktigt att pengarna gör nytta samtidigt som de växer. Det tycker både vi och våra kunder. Därför placerar vi pensionspengarna etiskt. Det betyder att de investeras i schyssta företag som tar ansvar för människor och miljö.

För vårt arbete fick vi 2013 utmärkelsen ”Bäst på ansvarsfull placering” av Sveriges Konsumenter.

Vårt smarta erbjudande

Pension ska vara smart och enkelt. Därför sköter vi allt åt våra kunder  och placerar pengarna smart utifrån hur långt de har kvar till pensionen. Det betyder att unga har en större andel av sitt sparande i aktiefonder och med åldern fördelas det om så att en allt större del placeras i säkra räntepapper.

Våra fyra åldersbaserade entréfonder innehåller en mix av flera olika fonder och för den som vill välja fonder själv finns alternativet ”Fritt val”. Varmt välkommen till ett riktigt schysst pensionsbolag

Missa inte vårt nyhetsbrev!

Få nyheter, inspiration och pensionstips. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Anmäl dig nu.