Statligt anställd

Du som är statligt anställd omfattas av tjänstepensionen PA 03 genom din arbetsgivares kollektivavtal. Den består av en kollektiv och en individuell del. Du väljer själv i PA 03 vem som ska förvalta den individuella delen där en summa motsvarande minst 2,5 procent av din lön sätts in varje månad.
 

Välj oss så får du nyckeln till en schysst pension.

Det här sätts in i din tjänstepension varje månad 

Din tjänstepension i PA 03-avtalet består av en kollektiv och en individuell del. Den kollektiva delen (Kåpan Tjänste) ger dig 2 procent av din lön, men du väljer inte själv förvaltare. Däremot väljer du vem som ska förvalta den individuella pensionen. Från 23 års ålder betalar din arbetsgivare månatligen in pengar i din individuella tjänstepension, som motsvarar 2,5 procent av din lön. 

Läs mer om PA 03

Du väljer själv pensionsförvaltare

Pensionskapitalet som du har sparat ihop i PA 03 finns alltid kvar hos din förvaltare, även om du byter arbetsgivare och bransch eller slutar jobba av någon anledning. Men du kan alltid byta förvaltare för framtida avsättningar till din tjänstepension.

Så här väljer du oss!

Det är enkelt att välja oss på valblanketten som du får från Statens tjänstepensionsverk (SPV), valcentralen för din tjänstepension. Gör ditt val direkt hos SPV eller låt oss sköta det åt dig! Vi ser till att du får hem den valblankett du behöver. Du kan även flytta tidigare intjänad pension till oss, så att du samlar allt på ett ställe.

 

 

En halvtimme så har jag full koll. Vi har sparat mer än 6 miljarder.

 

Hur mycket får du i tjänstepension?

Vi gör det enkelt!

Behöver du hjälp eller lite goda råd från oss på kundservice?
Vi hjälper dig gärna.

Ring oss på:

020-414 414

Vill du bli uppringd?