Anställd inom kooperationen

Du som arbetar inom Kooperationen omfattas av antingen tjänstepension KAP eller KTP 1. Varje år sätts en summa in i din pension som motsvarar minst 4,5 procent av din lön. Det är du själv som väljer vem som ska förvalta pensionen.
Välj oss så får du nyckeln till en schysst pension.

KAP eller KTP1? 

Om du är arbetare eller personlig assisten hos en arbetsgivare som är medlem i KFO omfattas du av KAP. KTP1 gäller för dig som arbetar som tjänsteman inom kooperationen eller folkrörelse och tillhör avtalen mellan  ABF-Handels och AFO-Handels. Varje år alternativt månad sätts en summa in i din pension som motsvarar minst 4,5 procent av din lön. Det är du själv som väljer vem som ska förvalta pensionen. 

Oavsett vilken tjänstepension du har får du samma fondförsäkring hos oss.

Läs mer om KAP och KTP1 

Du väljer själv pensionsförvaltare

Pensionskapitalet som du har sparat ihop finns alltid kvar hos din förvaltare, även om du byter arbetsgivare och bransch eller slutar jobba av någon anledning. Men du kan alltid byta förvaltare för framtida avsättningar till din tjänstepension.

Så här väljer du oss!

Det är enkelt att välja oss på valblanketten som du får från Pensionsvalet, valcentralen för din tjänstepension. Gör ditt val direkt hos Pensionsvalet eller låt oss sköta det åt dig! Vi ser till att du får hem den valblankett du behöver. Du kan även flytta tidigare intjänad pension till oss, så att du samlar allt på ett ställe.

  • Hämta valblankett hos Pensionsvalet här (KTP1)  eller här (KAP)
     
  • Ring vår kundtjänst på 020-414 414 så hjälper vi dig
     
  • Vill du hellre bli uppringd av oss - klicka här

 

Läs också

Ulf: ”Ju tidigare, desto bättre”

 

En halvtimme så har jag full koll. Vi har sparat mer än 6 miljarder.

 

Hur mycket får du i tjänstepension?

Så här väljer du oss!

Gör ditt pensionsval själv hos valcentralen eller låt oss sköta det åt dig. Vi ser vi till att du får hem den valblankett du behöver! 

Kontakta oss

Gör ditt val på valcentralen